В Україні продовжується війна, яку розв'язала російська федерація. Перелік територій, на яких ведуться або велися бойові дії або тимчасово окупованих ворогом, оновили.

Таке рішення ухвалили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій наказом від 15 травня 2023 року № 143.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Таким чином, змінилася і кількість отримувачів державної допомоги на проживання з-поміж ВПО. Йдеться про виплати в розміні 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на дитину чи особу з інвалідністю.

На виплати ВПО мають право мешканці громад та населених пунктів зі списку, в яких і досі тривають активні бойові дії чи які знаходяться в окупації (немає дати їх закінчення в колонках "Дата припинення можливості бойових дій", "Дата завершення бойових дій" чи "Дата завершення тимчасової окупації").

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що адреси де мешкають ВПО можуть перевірити. Під час проведення вибіркової перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи за відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування, складається відповідний акт і повідомляється ВПО про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем перебування на облік для проходження ідентифікації.

У разі, коли внутрішньо переміщена особа протягом 10 календарних днів не прибула до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

З оновленим переліком можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, ми писали, що можете собі ні в чому не відмовляти: пенсіонерам додадуть до виплат по 300 грн.

Як повідомляв "Знай.ua" майбутнім матусям змінюють правила: які нововведення чекають на жінок.

Також "Знай.ua" інформував, право на пенсію можна врятувати: що треба зробити.