Через початок повномасштабної війни багато українців втратили роботу і не набирають страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію. Що можна зробити, щоб уникнути труднощів із виходом на заслужений відпочинок у 60 років, розповіли у Пенсійному фонді України.

У ПФУ нагадали, що в українці можуть брати добровільну участь у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні. Насамперед це розраховано на людей, які через війну втратили роботу та офіційний заробіток, але при цьому можуть сплачувати добровільні внески.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Це хороша можливість для тих, хто не працює, сплативши внески – придбати страховий стаж та в окремих випадках – право на пенсію, а для працюючих збільшити заробітну плату, яка в майбутньому враховуватиметься при обчисленні пенсії, додатково сплативши внески до вже сплачених до нього користь роботодавцем", - пояснили у Пенсійному фонді.

ПФУ. Фото: Youtube
ПФУ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

При цьому у відомстві наголосили, що українці можуть сплачувати внески не лише за себе, а й за іншу людину, якщо про неї є інформація у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про нові правила виплати пенсій: кого стосується.

Також наш портал інформував, виплата пенсій в умовах війни: у Пенсійному фонді звернулися із важливою заявою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто в Україні може розраховувати на пенсію у 20 тисяч гривень: голова управління ПФУ "розкрив інтригу".