Нещодавно голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович заявляла, що кількість одержувачів допомоги для ВПО можуть скоротити, оскільки закладеної до бюджету суми може не вистачити до кінця 2023 року. Глава Мінреінтеграції, віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук в ефірі телеканалу "Ми – Україна" поставила крапку у цьому питанні.

Внутрішньо переміщені українці продовжуватимуть отримувати виплати у 2023 році. За словами Ірини Верещук, поки не можна стверджувати, що більшість переселенців змогли адаптуватися і знайти постійний заробіток. Вона наголосила, що на даний момент важливо зберегти всі виплати та дати людям можливість стати на ноги.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

"Моя позиція залишається незмінною – цього року ми маємо зберегти всі виплати ВПО", - заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

До речі, раніше Оксана Жолнович заявляла, що в уряді працюють над форматом, який дозволив би вивести хоча б частину ВПО в економічну самостійність і скоротити кількість одержувачів допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що міжнародна організація оголосила про грошову допомогу: що потрібно знати.

Також наш портал інформував близько 20 тисяч гривень на сім'ю: українські переселенці зможуть отримати нову допомогу.

Крім того, наш портал інформував, що переселенці можуть отримати 25 тисяч гривень на дитину: куди звертатися за виплатами.