В Україні під кінець травня виробники західних областей приступили до масового продажу полуниці з відкритого ґрунту іншими словами - не з парників. Експерти зазначають, що цього року сезон реалізації цієї ягоди з відкритого ґрунту дещо затримався через тривалу та холодну весну.

Про це стало відомо завдяки оперативній аналітиці порталу EastFruit.

Полуниця. Фото: Youtube
Полуниця. Фото: Youtube

У той час як на ринку стартували продажі полуниці, то ціни почали знижуватися практично щодня. Спочатку трохи, проте вони все ж таки знижуються.

Так, реалізація ягоди формується в рамках діапазону 50-85 грн/кг (у західних областях України – ред.), що в середньому у 1,5 рази дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Аналітики додали, що на сьогоднішній день полуниця в Україні коштує в середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці травня минулого року. Таку цінову різницю пов'язують із пізнішим стартом початку сезону реалізації ягоди відкритого ґрунту.

Ціни на полуницю, скріншот: YouTube
Ціни на полуницю, скріншот: YouTube

Так, наприклад, на ринках Закарпаття, а також біля доріг вже активно торгують полуницею. Порівняно з минулим роком купують більше. Хоча й ціна зараз трохи "кусається". Кілограм ягоди коштуватиме в середньому від 100 до 150 гривень.

Однак, як розповідають продавці, ближче до червня ціна знизиться, адже дозрівати почнуть ягоди, висаджені на відкритому ґрунті.

Нагадаємо, українцям показали нові ціни на вершки, йогурт та маргарин: за що заплатимо більше.

Раніше повідомлялося, розкуповують на шашлик: в Україні активізувалося зростання цін на свинину, чи буде дешевшим.

Також, до вихідних полиці спорожніють: українські супермаркети знизили ціни на горілку, пиво та вино.