На курорті Тенеріфе, що на Канарських островах в Іспанії, американського туриста шокував дикунський ранковий ритуал, який у народі тепер називають "битва за лежаки".

Цей звичай європейських відпочиваючих вразив гостя зі США, який поділився своїми враженнями у відео. Про це повідомляє Express.

В басейні, фото Instagram
В басейні, фото Instagram

Турист розповів, що спочатку не вірив своїй дружині, яка розповіла йому про "ранкову гонитву" за лежаками. Однак він вирішив спостерігати за цим процесом самостійно і незабаром здивувався, що це реальність.

За його словами, басейн у готелі відкривається о 8-й ранку. І вже в цей час, за обгородженою мотузкою зоною, формується натовп відпочиваючих із рушниками в руках.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Деякі гості стоять у черзі до 40 хвилин, щоб зайняти лежаки. І як тільки басейн відкривається, люди поспішають до лежаків – дехто біжить, як у паніці… щоб зайняти місце під сонцем.

Це повторюється щоранку. Деякі відпочиваючі вражають "тактиками". Приміром, хтось із них взагалі через весь натовп кидає свій рушник, щоб зайняти лежак.

Ритуал з лежаками, скріншот: Youtube
Ритуал з лежаками, скріншот: Youtube

"Доходить до того, що персонал розміщує таблички: якщо ви не повернетеся до лежака, ми заберемо ваші речі", - заявляє чоловік.

Це стосується тих людей, хто успішно зайняв лежак рушником, а потім йде досипати в номер.

Нагадаємо, Міноборони попередили, де ще вручатимуть повістки: там ви точно не очікували

Як повідомляв "Знай.uа", паркомісце ціною у трикімнатну квартиру в Києві: скільки коштує в Одесі "притулити" авто

Знай.ua писав, курортний сезон пройде без українців - у пресцентрі "Південь" пояснили, куди краще не ступати ногою