В Україні врожай овочів відкритого ґрунту прогнозується пізніше, ніж зазвичай. Причиною цього є загроза заморозків, через яку фермери не поспішають висаджувати розсаду огірків, помідорів та інших культур. Про це повідомив директор Інституту зернових культур НАНУ Владислав Черчель.

Експерт зазначив, що зазвичай у такий час фермери вже висаджують розсаду томатів, але поки що залишається загроза пізніх заморозків, тому прогнозується затримка врожаю овочів відкритого ґрунту.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"Зазвичай у такий час висаджують вже розсаду помідорів, але залишається небезпека заморозків, досить холодно. Щодо гарбузових – вони люблять, щоб ґрунт прогрівся до температури понад 15 градусів. Тобто ще рано їх сіяти. Отже, ми очікуємо, що врожай як помідорів, так і огірків та інших культур буде пізніше за звичайне", - зазначив Владислав Черчель.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Фахівець наголосив, що в останні чотири роки погода не дає таких сприятливих умов для врожаїв. Рясні опади заважають сіяти культури, але водночас позитивно впливають зростання рослин. Втім, вони сприяють не лише зростанню культурних рослин, а й бур'янів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи залишимося без борщу та супу? В Україні різко злетіли ціни на моркву та цибулю.

Також наш портал інформував, українські супермаркети встановили нові ціни на сіль та популярні спеції: платити доведеться більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що майже на 40 гривень дешевше: ціни на яйця раптово впали, за скільки можна купити десяток.