Українці можуть отримувати багато послуг у режимі онлайн, навіть не виходячи з дому. Зокрема, за допомогою смартфона можна подати заявку на призначення чи перерахунок пенсії. Як це зробити, розповіли у Пенсійному фонді.

Українці мають можливість встановити на свій гаджет мобільний додаток ПФУ, який може суттєво спростити життя та заощадити час. Через смартфон можна отримати інформацію про страховий стаж, зарплату, а також подати заявку на призначення та перерахунок пенсії.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

За даними Пенсійного фонду, вже 950 тисяч громадян України успішно використовують додаток і отримують необхідні послуги в кілька натискань.

Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube
Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перш ніж почати користуватися можливостями програми, людині необхідно авторизуватися, а зробити це можна декількома способами:

  • за допомогою GovID (банківського рахунку);
  • за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП)/електронного цифрового підпису (ЕЦП);
  • за логіном, який можна отримати у сервісному центрі ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, замість торта та свічок грошова надбавка: українським пенсіонерам доплатять по 300 гривень.

Також наш портал інформував нові можливості для громадян по пенсіях: благодійні пожертвування та добровільні внески.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що надходження до Пенсійного фонду помітно скоротилися: що буде з виплатами пенсій та субсидій.