Українські супермаркети підняли ціни на деякі овочі з борщового набору - картоплю та буряк. Скільки доведеться заплатити українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні продовжується зростання цін практично на всі овочі, необхідні для приготування борщу. Зокрема, у другій половині травня супермаркети перерахували вартість картоплі та буряка.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Картопля

Станом на 24 травня середня вартість картоплі становить 12,03 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні цінник був помітно нижчим – 9,77 гривні за кіло. Знайти овоч можна за ціною від 10,40 до 13,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто зазначити, що молода картопля у супермаркетах у середньому пропонується по 35,23 гривні за кілограм, а рожева – 14,48 гривні за кілограм.

Буряк

Якщо у квітні кілограм буряків у середньому коштував 9,04 гривні, то зараз українцям доводиться платити більше – 9,90 гривні за кіло. Цінники на коренеплід коливаються від 6,90 до 12,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

При цьому молоді буряки в супермаркетах продаються за ціною 86,90 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, невелике, але приємне здешевлення: супермаркети змінили ціни на гриби та популярний овоч.

Також наш портал інформував, далі – лише дорожче: українців засмутили прогнозом цін на цибулю, чи буде здешевлення.

Крім того, ми писали, потрібно дочекатися літа: в Україні прогнозують суттєве зниження цін на популярний овоч.