Будь-яка ковбаса не є продуктом здорового харчування, але є небезпечні види цього продукту, яку вживати категорично не рекомендують.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКовбаси, які часто з'являються на столах більшості українців, слід якщо не виключити, то мінімізувати з раціону. Такого висновку прийшли дієтологи.
На першому місці в антирейтингу знаходяться кров'яна та ліверна. Річ у тому, що їх виготовляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своєю чергою сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям з хворобами серця, печінки чи нирок.
Сирокопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса, з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. У ній багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.
Найкорисніша ковбаса
Сиров'ялену ковбасу може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили із м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів. На думку експертів із харчування, відносно безпечною можна назвати сиров'ялену, із м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.
Нагадаємо, ми писали, що і хочеться, і колеться: українцям показали свіжі ціни на полуницю.
Як повідомляв "Знай.ua" невелике, але приємне здешевлення: супермаркети змінили ціни на гриби та популярний овоч.
Також "Знай.ua" інформував, зуби стануть білими, а здоров'я буде більше: Верховна Рада готує заборону на продаж цигарок.