При правильному підході до використання електричної енергії можна домогтися її заощадження 10-30%. Для цього запам'ятати основні способи економії.

В "Укренерго" склали перелік домашніх помічників, які водночас є найбільш потужними споживачами енергії. Саме тому їх варто використовувати упродовж дня почергово, уникаючи ввімкнення у пікові години з 19:00 до 22:00 включно.

Корисні поради, пралка. Фото: Youtube
Корисні поради, пралка. Фото: Youtube

Зокрема, йдеться про бойлери, пральні машини, кондиціонери та праски. Їх доцільно вмикати лише з 22:00 до 24:00, а також з 0:00 до 19:00.

Рекомендовано навіть виймати штекер із розетки чи відключати блок живлення. Крім економії, це дозволить попередити пристрої від пошкоджень під час перепадів електроенергії. Можна використовувати пристрої безперебійного живлення (UPS) чи автоматичні вимикачі.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube
Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Для приготування їжі рекомендуємо придбати НВЧ- чи МХ-печі, а також користуватися індукційними плитами. Вони мають більшу швидкодію, до того ж сприяють енергозбереженню.

Морозильні камери та холодильник потрібно регулярно очищати від льоду та розморожувати. А також стежити за дверцятами – вони мають бути щільно зачиненими.

Нагадаємо, ми писали, що школи Києва закупили електроенергію за ціною дорожчою за ринкову: мільйони грн пішли "у нікуди".

Як повідомляв "Знай.ua" українцям назвали "правильний" тариф на електроенергію – про 1,44 грн/кВт-год можна забути.

Також "Знай.ua" інформував, для українців розробили спеціальну мапу: можна знайти безпечне місце.