Можливо, поки що зарано говорити про завершення військових дій, однак у Міноборони України вже зайнялися плануванням виплат для військових на цей "післявоєнний" період. Суми залежатимуть від кількох факторів: обставин служби та звільнення.

На жаль солдати термінової служби розраховувати на виплати не зможуть. Також сума залежатиме з посади військового.

Про це стало відомо завдяки новому наказу Міноборони: "Про затвердження порядку виплат грошового задоволення військовослужбовцям ЗСУ та деяких інших осіб".

Захисники України, фото: liga.net
Захисники України, фото: liga.net

Якщо військового звільнили зі служби через стан здоров'я, то матиме право на одноразову виплату 50% від свого грошового задоволення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Таку суму зможуть отримувати такі категорії осіб:

- ті, хто звільнився з військової служби за віком;

- у разі скорочення штату чи проведення організаційних заходів;

- закінчення терміну договору;

- безпосереднє перебування як підлегла близькій особі;

- систематичне невиконання умов контракту командуванням;

- у зв'язку з настанням особливого періоду та небажанням продовжувати військову службу жінкою військовослужбовцям, яка має дитину віком до 18 років.

Захисники України, фото: Unian
Захисники України, фото: Unian

Водночас офіцери, які проходять кадрову військову службу та звільняються за власним бажанням, за сімейними обставинами чи з інших поважних причин, можуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 25% від місячної плати. Для цього необхідно мати щонайменше 10 календарних років вислуги перед державою.

Саме такі плани озвучили у Міністерстві оборони. Водночас із лютого доплату у розмірі 30 тисяч гривень отримують лише військовослужбовці, які перебувають на першій лінії оборони та виконують спеціальні накази.

При цьому повернути доплати не дозволили депутати Верховної Ради, за їхніми словами, у державному бюджеті просто не мають грошей на ці доплати.

Нагадаємо, розмитнення авто в Україні 2023: найзручніший інструмент, який покаже точну суму податку.

Раніше повідомлялося, можна отримати 100% знижку на комуналку від держави: кому пощастить.

Також, з кранів потече "золота" вода: на українців очікує підвищення тарифів, як можуть змінитися ціни.