Тепла погода в Україні сприяла збільшенню врожаю огірка. У свою чергу, зростання обсягів пропозиції продукції на ринку змусило виробників знову скоригувати відпускні ціни на огірок. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

В Україні знов знизилися ціни на тепличний огірок. Так, тепличні комбінати пропонують продукцію за ціною від 55 до 90 гривень за кілограм, а це в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Гравці ринку вважають, що зниження цін на продукцію спровоковано різким збільшенням пропозиції огірка на тлі досить невисоких темпів реалізації овочів. Зазначається, що роздрібні мережі та оптові компанії закуповують огірок невеликими партіями, оскільки споживачі не дуже зацікавлені у цій продукції.

Ціни на огірки. Фото: скрін youtube
Ціни на огірки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Втім, незважаючи на здешевлення, тепличний огірок продається в середньому на 25% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Експерти вважають, що ситуація на ринку в найближчій перспективі не зміниться, а отже, цінник на тепличний огірок продовжить падати. Цьому сприятиме подальше збільшення вибірки огірків у тепличних комбінатах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні різко впали ціни на полуницю, але "акція" може швидко закінчитися: коли чекати на подорожчання.

Також наш портал інформував, в Україні подешевшала молода капуста: скільки коштуватиме овоч у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, потрібно дочекатися літа: в Україні прогнозують суттєве зниження цін на популярний овоч.