Народне свято "Федор Житник" відзначається 29 травня (за старим стилем – 16 травня). Цього дня вшановують пам'ять преподобного Феодора Освяченого, ігумена.

Житником день прозвали за те, що він вважався останнім сприятливим днем ​​для посіву жита – хлібних злаків ячменю, пшениці, жита та вівса.

Сьогодні варто постаратися зрозуміти свої сни. Не факт, що вони збудуться, але можуть нести вам важливу інформацію, яка допоможе в майбутньому. День також чудово підходить для того, щоб починати важливі справи, очищати організм, відвідувати сауну чи масажний салон. Найбільше у коханні пощастить у цей день гордим та незалежним жінкам.

Сьогодні обов'язково потрібно приготувати кашу, можна навіть не одну. Зазвичай готують манну, пшеничну чи гречану. Також просять Бога, щоб був добрий урожай злаків та зернових. Є ще прикмета, якщо на столі буде багато різних каш, то весь рік сім'я не голодуватиме.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше це був якраз час підготовки до весілля, та й зараз весна та літо найприємніший час для таких заходів. Тому слід сьогодні випрати та посушити рушники, але так, щоб ніхто не бачив, інакше може позаздрити та наслати прокляття. Потім їх збризкують святою водою та читають молитви, щоб молодим було щастя.

Ще є повір'я, що якщо сьогодні занедужає майбутня наречена, вона рано овдовіє. Так як це дуже страшно, то треба піти до церкви і поставити свічку за своє здоров'я та свого коханого.

Якщо ви сьогодні вирушаєте у поїздку, то потрібно під подушку перед сном покласти трохи жита. Його слід загорнути або в хустку матері, або літньої кровної родички. Потім цей вузлик треба взяти в дорогу, як оберіг.

День насправді не дуже вдалий, тому саме сьогодні намагаються всіляко залучити щастя та благополуччя до свого життя різними обрядами, ритуалами та змовами.

Замовляння на здоров'я, скріншот Youtube
Замовляння на здоров'я, скріншот Youtube

Що не можна робити 29 травня

День не дуже вдалий, але в цей час потрібно відновлювати мир, справедливість та милосердя, тому не варто лаятись. Є ще одна заборона – не можна працювати на полі після полудня, інакше всі посіви або згорять, або будуть вкрадені або побиті градом. Як уже говорили, день нещасливий, не можна на сьогодні призначати важливі події, весілля, наприклад. А якщо відмовитися не виходить, то треба перед тим, як розпочати справу, прочитати "Отче наш" 9 разів.

Нагадаємо, що в Україні вирішили підвищити мінімальну зарплату: буде дві хвилі.

Раніше ми повідомляли про правильні слова до Бога про батьків: як допомогти мамі та татові з проблемами молитвою.