Українці, які не мають фінансової спроможності самостійно повною мірою оплачувати рахунки за комунальні послуги, отримують допомогу від держави у вигляді субсидії. Втім, у деяких випадках субсидіантів можуть змусити повернути частину отриманих коштів. Про це нагадали у ПФУ.

У Пенсійному фонді зазначили, що українці несуть відповідальність за надані відомості про свої доходи та майно, що визначають право на призначення субсидії та її розмір. Тобто за некоректно зазначену інформацію можуть змусити повернути частину виплаченої допомоги державі.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, повернути виплати доведеться якщо, у заяві чи декларації було зазначено недостовірну інформацію і це вплинуло на встановлення права на субсидію та визначення її в розмірі понад 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 170 гривень. Також аналогічне покарання чекає на тих, хто забув або має намір протягом 30 днів не повідомив обставини, що впливають на право та розмір субсидії.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У ПФУ зазначили, що при призначенні субсидії на наступний період уповноважені орган має право утримати суму зайво виплаченої житлової субсидії під час виплати щомісячних сум субсидій. Урізати виплату у такому разі можуть не більше ніж на 20%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна навіть не виходити з дому: як подати заяву на призначення та перерахунок пенсії за допомогою смартфона.

Також наш портал інформував, чи не пропустіть ці 30 днів: у ПФУ готові позбавляти українців субсидій, список тих, хто в небезпеці.

Крім того, ми писали, фінансування пенсій скоротили: скільки Пенсійний фонд спрямував на виплати у травні.