Сезон продажу черешні в Україні розпочався без запізнень, хоч цьому й не сприяла холодна та затяжна весна. Перші гуртові партії ягоди з українських господарств уже з'явилися у продажу. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Продаж черешні в Україні ведеться невеликим оптом. Цінники становлять від 60 до 85 гривень за кілограм, що фактично відповідає вартості продукту на початку сезону 2022 року.

Черешня. Фото: Youtube
Черешня. Фото: Youtube

Українські садівники побоюються, що нинішні погодні умови у вигляді рясних опадів, які спостерігаються у багатьох регіонах, можуть вкрай негативно позначитися на якості черешні. При цьому врожай ягоди буде меншим, ніж очікувалося, адже погода вже зробила чимало сюрпризів цього сезону - заморозки у квітні та травні.

Черешня. Фото: Youtube
Черешня. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Аналітики підкреслюють, що масовий вихід черешні на внутрішній ринок розпочнеться приблизно з 10 червня, а може й пізніше, якщо погодні умови не будуть сприятливими для дозрівання ягоди.

Варто зазначити, що ціни на черешню в українських супермаркетах сягають фантастичних 1200 гривень за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні різко впали ціни на полуницю, але "акція" може швидко закінчитися: коли чекати на подорожчання.

Також наш портал інформував, чи потрібно дочекатися літа: в Україні прогнозують суттєве зниження цін на популярний овоч.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться розщедритися не лише на черешню по 1200 грн: скільки коштують популярні ягоди у супермаркетах.