Учасники петиції на сайті Кабміну закликають "Укрзалізницю" переглянути правила продажу ліжка у поїздах та дозволити всім пасажирам користуватися цією послугою без зайвих обмежень.

Вони вважають, що вирішення цієї проблеми не потребує значних витрат, але забезпечить значне покращення комфорту та якості поїздки для всіх пасажирів.

"Укрзалізниця", скріншот: Youtube
"Укрзалізниця", скріншот: Youtube

Петиція зазначає, що на сьогодні заборона на купівлю постільної білизни в поїздах "Укрзалізниці" створює багато незручностей для пасажирів. Наразі купівля постільної білизни — вже у вагоні — дозволена лише у випадках сімейної трагедії чи значного запізнення поїзда.

Проте багато ситуацій, які потребують заміни ліжка, не підпадають під ці обмеження. Наприклад, випадкове пролиття напою, дитяче нездужання – це лише кілька прикладів ситуацій, які можуть статися з будь-яким пасажиром.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Однак через існуючі обмеження вони залишаються без можливості заміни постільної білизни, що порушує їхні права та призводить до незадоволення.

Автор петиції наголошує, що поїзди є публічним простором, тому всі пасажири мають рівні права на комфортну та зручну подорож. Обмеження з продажу ліжка у вагонах несправедливі та призводять до дискримінації пасажирів. Пасажирам має бути надано можливість купувати постіль у вагоні за власним бажанням і без зайвих обмежень та винятків.

Укрзалізниця запустила "експрес" до НАТО. Фото: скриншот з відео
Укрзалізниця запустила "експрес" до НАТО. Фото: скриншот з відео

Вирішення цієї проблеми не потребує значних фінансових витрат з боку Укрзалізниці. Це може суттєво покращити досвід подорожі пасажирів поїздами, забезпечивши їм більший комфорт та зручність під час довгих поїздок. Учасники петиції сподіваються, що Кабінет міністрів України розгляне це звернення та здійснить відповідні кроки щодо вирішення проблеми та задоволення потреб пасажирів Укрзалізниці.

Нагадаємо, "міс Україна Всесвіт" Ганна Неплях згадала, як на неї "наяривали" в купе: "Тієї ночі я не могла заснути"

Як повідомляв "Знай.ua", українка пояснила, чому "жіночі" купе не виправлять ситуацію: "Для вирішення проблеми..."

Знай.ua писав, подорожі Укрзалізницею можна зробити вигіднішими: коли потрібно купувати квитки