Деяким українцям можуть не нараховувати оплату за комунальні послуги.

Кому прийшлось виїхати з власних квартир чи будинків, та в помешканнях яких не встановлені лічильники, можна не платити за комуналку. Відповідний законопроєкт №9328 з'явився на сайті Верховної Ради.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Зазначається, що таким чином українці, які довгий період живуть у власному помешканні, не отримають можливість не сплачувати за послуги, якими насправді й не користувалися.

"Законопроєкт спрямований на врегулювання питання припинення нарахування плати за житлово-комунальні послуги у випадку фактичного не проживання зареєстрованої особи та не користування комунальними послугами (за відсутності приладів обліку)", — йдеться у документі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Комуналка, фото: кадр з відео
Комуналка, фото: кадр з відео

Не сплачувати за комуналку такі громадяни зможуть лише після того, як письмово повідомить експлуатаційну структуру, що не проживає за зареєстрованою адресою.

Зараз це право є в пенсіонерів, які живуть у селах. Але 100% знижка на оплату комуналки надається громадянам, які до виходу на пенсію були педагогічними чи медичними працівниками, фармацевтами, бібліотекарями або працівниками із захисту рослин у сільській місцевості та селищах міського типу.

Нагадаємо, ми писали, що газопостачальники попередили про зміни в платіжках.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям дозволять користуватися арештованими рахунками: які будуть обмеження.

Також "Знай.ua" інформував, скільки українці заборгували за комуналку під час війни: сума вражає.