Пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу в Україні можуть бути припинені у кількох випадках. Про це повідомляє Пенсійний фонд України в офіційному Telegram-каналі.

У постанові Кабміну від 17 квітня 2019 р. № 373 щодо частини питань, які безпосередньо належать до надання житлових субсидій та пільг на оплату комуналки, надання пільг на житлово-комунальні послуги припиняється у кількох випадках.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Пільги можуть скасувати, якщо людина, якій надається послуга, померла або втратила право на цю державну допомогу. А ще, якщо українцю призначено субсидію наступного місяця після настання "зазначеної події".

І, крім цього, не слід забувати, що пільгу можуть скасувати за заявою самого клієнта – з наступного місяця після подання заяви.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пільготник зобов'язаний повідомляти уповноважений орган про будь-які зміни обставин, які можуть впливати на надання пільги. Якщо пільговик отримав зайву допомогу, зловживаючи чи навмисне приховуючи будь-яку інформацію, яка безпосередньо стосується пільг — втрата права тощо — людині треба буде повернути кошти.

Або їх стягнення відбудеться в примусовому судовому порядку.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Важливою умовою отримання пільги є те, щоб середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика на одну особу протягом шести місяців не був вищим за 3760 гривень.

Нагадаємо, пільги скасують, настав час приготуватися: Верховна рада підтримала скандальну пропозицію

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні серйозно зміниться громадський транспорт - більше жодних іржавих маршруток та радянських автобусів

Знай.ua писав, фінансування пенсій скоротили: скільки Пенсійний фонд направив на виплати в травні