Підприємства, які критично важливі для економіки та обороноздатності України мають право забронювати працівників, їх не мобілізують впродовж 6 місяців.

Розширено критерії визначення важливих для функціонування економіки установ і встановлено терміни ухвалення рішень про надання броні. Це визначено в Постанові КМУ № 76 "Деякі питання реалізації положень Закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час".

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Влада розширила критерії, які визначають важливі підприємства в галузі сільського господарства, тому більше українців зможуть отримати відстрочку. До таких належать, зокрема, селекційні компанії та постачальники культур/насіння. Змінилися також критерії щодо розміру господарств за чисельністю застрахованих співробітників.

Кабінет Міністрів визначив максимальні терміни прийняття рішень щодо надання особі відстрочки – тепер забронювати військовозобов’язаного працівника можна за 25 днів.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мобілізація в Україні, фото zp247
Мобілізація в Україні, фото zp247

Алгоритм і строки такі:

  • органи державної влади повинні за 5 днів мають подати списки до затвердження;
  • структури, які отримали списки, повинні протягом 10 днів їх перевірити та узгодити, відправивши опісля до Міністерства економіки;
  • Мінекономіки має ще 5 днів на прийняття рішення;
  • всіх заброньованих осіб впродовж ще 5 днів треба зарахувати на спеціальний військовий облік, це роблять центри комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, ми писали, про нововведення з 1 червня: чотири зміни у роботі сервісних центрів МВС.

Як повідомляв "Знай.ua" українських чоловіків можуть "повернути" додому вже зовсім скоро: від мобілізації не сховатися.

Також "Знай.ua" інформував, повістки масово "полетять" українцям до рук: як рішення Ради може вплинути на проведення мобілізації.