В Україні до кінця літа діє військовий стан та загальна мобілізація. Не виключено, що дію мобілізації та воєнного стану можуть продовжити, однак у цей час багатьох військовозобов'язаних чоловіків можуть призвати до ЗСУ.

Проте є низка законних підстав, у тому числі й броня, яка надає право на відстрочення громадянина. Цими днями перелік військовозобов'язаних, які можуть законно уникнути мобілізації, розширили.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства аграрної політики України.

Мобілізація, фото: Unian
Мобілізація, фото: Unian

Повідомляється, що було розширено критерії визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства у особливий період.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Зокрема, наказом міністерства розширено критерії площі обробних угідь (не менше 500 га замість 1000 га) та середньої кількості застрахованих працівників (не менше 20 осіб замість 50).

Мобілізація в Україні, фото zp247
Мобілізація в Україні, фото zp247

Також доповнено новими кодами класифікації види економічної діяльності (КВЕД). Йдеться про такі види діяльності, як виробництво фармацевтичних препаратів та матеріалів (за ветеринарними препаратами), діяльність посередників у торгівлі машинами, промисловим обладнанням, суднами та літаками, а також виробництво машин та обладнання для виготовлення харчових продуктів та напоїв.

Щоб набути статусу критично важливого підприємства в галузі сільського господарства, необхідно задовольняти трьом і більше критеріям, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №76.

Після набуття статусу критично важливого підприємства, установи чи організації подається заявка на бронювання військовозобов'язаних працівників.

Нагадаємо, українців б'є через випадок у Запоріжжі, де не пустили військового випити каву: "А якщо по е*алу дати?".

Раніше повідомлялося, що відправка на фронт мобілізованих: для українців зробили важливе оголошення.

Також, роздача повісток за кордоном: чи можуть ловити військовозобов'язаних в інших країнах.