Поки ціни на цибулю, моркву та інші овочі встановлюють нові рекорди, в українських супермаркетах дешевшають основні крупи. Скільки коштує гречка та рис у перші дні літа, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Перші дні літа принесли хоч якесь полегшення для гаманців українців, адже супермаркети перерахували ціни на гречку та рис. Популярні крупи можна купити за привабливішими цінами, ніж у травні.

Ціни на крупу, скріншот: YouTube
Ціни на крупу, скріншот: YouTube

Гречка

Станом на 3 червня середня вартість кілограма гречки становить 51,82 гривні. При цьому у травні середній цінник був на рівні 52,12 гривні за кіло. Ціни на гречану крупу стартують від 43,90 гривні за кіло в Auchan і досягають 73,50 гривні за кіло у Varus.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Рис

У популярних мережах супермаркетів середній цінник на довгий рис знизився з 83,62 до 78,30 гривні за кілограм. Пропарений довгий рис також подешевшав досить суттєво – з 67,28 до 63,73 гривні за кілограм. Однак, круглий рис тенденцію до здешевлення не підтримав, його вартість зросла з 79,73 до 80,67 гривні за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буряк, яйця, крупи і не лише: українців порадували зниженням цін, на чому можна заощадити.

Також наш портал інформував, українські супермаркети суттєво знизили вартість кави та чаю: встигніть урвати із приємною знижкою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться розщедритися не лише на черешню по 1200 грн: скільки коштують популярні ягоди у супермаркетах.