В Україні триває мобілізація, але далеко не всі військовозобов'язані громадяни мають бажання служити. Вони використовують різні варіанти, щоб виїхати за кордон, і деякі з них дійсно вражають.

Представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що чоловіки найчастіше підробляють документи, щоб залишити країну, зокрема навіть свідоцтва про смерть власних дружин. Вони сподіваються, що зможуть виїхати в статусі одинокого батька.

Мобілізація в Україні, фото slovoidilo
Мобілізація в Україні, фото slovoidilo

Також багато хто намагається втекти за допомогою фальшивих документів із військкомату про непридатність до військової служби, або про те, що мають трьох неповнолітніх дітей, що далеко від правди.

"Чоловіки, які бажають незаконно перетнути кордон у прикордонних пунктах пропуску, як правило, намагаються використовувати підроблені документи, у тому числі й документи з військкоматів, які визначають, що вони не придатні до військової служби. Чи, як ми часто бачимо, чоловіки підробляють документи про своїх дітей, наприклад, у них немає трьох дітей віком до 18 років, однак вони намагаються надати свідоцтва про народження про те, що у них є троє дітей, або, як це не прикро, іноді надають й свідоцтва про смерть дружини, оскільки батькам-одинакам також дозволено перетинати кордон", - розповів Демченко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До речі, це одна з небагатьох причин, чому правила виїзду для чоловіків за кордон посилили. У Держприкордонслужбі повідомляють, що близько 150 осіб на день отримують відмови, і ще приблизно 20 затримують під час спроби незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, "Відкосити тепер не вдасться": з 1 червня запрацюють жорсткі правила мобілізації