Українцям почали надходити дивні повідомлення нібито від Укрпошти, в яких є посилання та пропозиція "зробити запит на доставку".

Одна з клієнток дуже стурбувалася, оскільки повідомлення надіслали з дивного номера, який починається на +60. За даними, це телефонний код Малайзії. В Укрпошті пояснили, як реагувати на такі повідомлення та попередили про шахраїв.

Повідомлення шахраїв від імені Укрпошти, скріншот
Повідомлення шахраїв від імені Укрпошти, скріншот

[quote author=""]"У зв'язку з відсутністю адреси Ваша посилка не може бути доставлена. Будь ласка, вирішіть цю проблему. Ви можете оновити адресу і зробити новий запит на доставку", - йдеться в повідомленні, де також вказано посилання.[/quote

Представник поштового оператора закликав клієнтів не звертати уваги на такі повідомлення, оскільки вони надходять від аферистів, проте служба інформаційної безпеки компанії вже вирішує це питання. Крім того, в Укрпошті поділилися цінними порадами, які допоможуть не потрапити на хитрощі шахраїв.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • Перевіряти адресата. Розсилка шахрайських листів здійснювалася з фальшивої електронної адреси.
  • Перевіряти посилання у листі та не переходити за сумнівними. Єдиний вірний сайт "Укрпошти" ukrposhta.ua.
  • Не вводити дані своїх банківських карток, не перевіривши безпеку ресурсу. Якщо користувач вводить дані банківської картки – шахраї отримують доступ до неї.

Якщо аферистам все ж таки вдалося заволодіти даними, клієнтам необхідно звернутися до банку і заблокувати картку, щоб грошима не могли скористатися.

Відповідь Укрпошти, скріншот
Відповідь Укрпошти, скріншот

Нагадаємо, у місце дрону - цегла: "Нова пошта" здивувала воїнів ЗСУ несподіваним "сюрпризом"