Вже кілька разів ми обговорювали, як та чи інша людина, яка дожила до 100 і більше років, змогла взагалі пройти такий довгий відрізок часу.

Люди люблять ділитися своїми "секретами довголіття", проте варто сфокусуватися ще на одному – він стосується не окремих особистостей, а цілого народу – японців.

Японія, кадр з відео Антона Птушкіна
Японія, кадр з відео Антона Птушкіна

Відомо, що вони їдять водорості – ламінарії. Все пояснюється багатством корисних речовин. Морські водорості містять унікальний комплекс вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які сприяють загоєнню тканин, покращують кровообіг, зміцнюють імунну систему та нейтралізують вільні радикали – основних ворогів організму.

Крім того, ламінарії містять велику кількість йоду, який надає корисний вплив на роботу щитовидної залози та сприяє правильному функціонуванню мозку. Це особливо важливо для людей похилого віку, коли зменшується вироблення гормонів щитовидної залози і знижується активність мозку.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ламінарії також багаті на білки, що є будівельним матеріалом для організму, а також забезпечують насичення і тривалу насиченість, що допомагає контролювати апетит і підтримувати нормальну вагу.

Коронавірус в Японії, скріншот: YouTube
Коронавірус в Японії, скріншот: YouTube

Крім своїх корисних властивостей для здоров'я, ламінарії також мають приємний смак і можуть бути використані в різних кулінарних стравах.

Вони можуть бути додані до супів, салатів, морських закусок і навіть використовуватися як заміна морських продуктів у вегетаріанському харчуванні.

Нагадаємо, 106-річна іспанка зізналася, як дожила до такого віку: щодня вона п'є дивовижний напій.

Як повідомляв "Знай.uа", королева Єлизавета II ніколи не їла те, що так "близько" українцям: чого не було на її столі

Знай.uа писав, 109-річний дідусь назвав головні секрети, чому він зараз здоровіший за молодих