У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт яким хочуть розширити перелік українців, які не підлягають мобілізації.

Зміни планують внести до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та передбачити, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники. Фото: Youtube
Рятувальники. Фото: Youtube

Проєктом Закону вносяться зміни до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" у частині уточнення заходів правового режиму воєнного стану, пов'язаних із реалізацією заходів цивільного захисту в особливий період, та зміни до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" у частині надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації працівникам органів та підрозділів ДСНС. — йдеться у пояснювальній записці.

Рятувальники. Фото: Youtube
Рятувальники. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, що наразі через законодавчу неврегульованість, військовозобов’язані працівники ДСНС підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Рятувальники. Фото: Youtube
Рятувальники. Фото: Youtube

Окрім того, документом вносяться зміни до Закону України "Про страхування" з метою актуалізації та приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони".

Нагадаємо, ми писали, що за ким будуть "полювати" для мобілізації: полковник ЗСУ визначив пріоритети на червень.

Як повідомляв "Знай.ua" як, хто і де мають право вручати повістку "по-правильному": роз'яснення ТЦК та СП.

Також "Знай.ua" інформував, граничний вік призову зменшили до 25 років: що робити українцям, щоб не порушити закон.