Укрзалізницю хочуть обладнати швидкісним інтернетом Ілона Маска Starlink.

Про необхідність доступу до мережі говорять 99% пасажирів, запевняють у Міністерстві цифрової трансформації України.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Розв'язувати цю проблему допоможуть Starlink. Мінцифра разом з Укрзалізницею вже тестують використання терміналів на потязі Інтерсіті+. Він курсує всією Україною, щоб тест був максимально повний.

Ще кілька десятків Starlink працюють на потягах, що виконують дипломатичні рейси.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Перші результати тесту показали, що найкраще Старлінки працюють у поєднанні з мережами LTE. Така модель дозволить забезпечити потяги якісним зв’язком протягом 97% шляху", – констатують у Мінцифрі.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Наразі планується обладнати Starlink 16 потягів Інтерсіті+.

Цікаво, що після гучних скандалів щодо безпеки в потягах, 15% від загальної кількості вагонів оснастили камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника. Йдеться про нові модернізовані вагони, якими вже активно користуються.

Також в "Укрзалізниці" зазначили, що на окремих пасажирських напрямках, зокрема, у поїзді Інтерсіті сполученням "Київ-Краматорськ", працює відомча воєнізована охорона по всій довжині маршруту на обох напрямках.

Нагадаємо, ми писали, що пасажири наїхали на "Укрзалізницю" через серйозні проблеми з новим розкладом: відпочити вийде не всім.

Як повідомляв "Знай.ua" водіїв поменшає? Усім, хто зібрався здавати на права, озвучили шість жорстких правил.

Також "Знай.ua" інформував, пасажири "Укрзалізниці" вимагають серйозних змін після запровадження жіночих купе: новий рівень "дискримінації".