Методистка Інна Большакова розповіла про особливості різновікових класів на прикладі британської школи.

Вона наголосила, що головним критерієм при вступі дитини до школи має бути її вік, а не "готовність до школи", як це часто вважається в Україні.

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

У Великобританії існують обов'язкові та необов'язкові етапи навчання та прийом до школи здійснюється на підставі віку дитини. З 5 років усі діти мають вступати до школи, і це обов'язково. Тут не існує привілеїв — небажання вчителів, батьків та психологів не стає на заваді у вирішенні про вступ. Всі діти мають однаковий шанс на освіту.

Методистка зазначила, що держава забезпечує навчання дітей із різним рівнем готовності до школи. Це державна політика і для цього використовуються певні інструменти. Батьки можуть бути спокійними, оскільки дітям буде надана необхідна підтримка.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

У Британії не обов'язково відвідувати дошкільні заклади, і діти можуть ходити до приватних дошкільних закладів або державних з 3 до 4 років. Тоді як запис до школи є обов'язковим для дітей у п'ять років.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Усі діти у Великій Британії мають відвідувати початкову і середню школу. Подальше навчання вже містить свою "специфіку". Інна Большакова також додає, що діти мають розпочинати початкову школу у віці п'яти років та переходити до середньої школи, коли їм виповнюється 12 років.

Також вона зазначила, що у Британії немає класів, у яких одночасно навчаються діти різного віку, крім окремих приватних закладів зі своєю навчальною програмою.

Нагадаємо, школярів та студентів готують до серйозних змін: міністр освіти пояснив, у чому справа

Як повідомляв "Знай.uа", школи Києва закупили електроенергію за ціною дорожчою за ринкову: мільйони грн пішли "у нікуди"

Знай.ua писав, школярів залишать на другий рік? Освіта поставлять на європейські рейки