У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Ісакія Далматського, ігумена.

Інші назви свята: "Ісаакій", "Змійовик", "День Скіпера Змія". Вважалося, що на Ісаакія плазуни влаштовують весілля. Тож гуляти у полі чи в лісі цього дня було дуже небезпечно. Берегли також худобу, не виганяючи її на пасовища.

Однак є способи захиститися від змії та їх укусів. Вважається, що змії пов'язані з рослинами та можуть впливати на них, а також навпаки. Тому можна покласти в ладанку шматочок мар'їну кореня. Він має відганяти змій. Якщо у вас будинок, то можна подалі від нього розкидати гілочки рути. Вважається, що змії поповзуть до них, з'їдять їх і скоро помруть. Ясен може лише позбавити змію можливості кусатися, але не вб'є її, тільки знешкодить. Те саме може зробити і смарагд. Тому варто носити прикраси саме з цим каменем цього дня.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Хоча змій усі бояться, але з їхньою допомогою можна й лікувати хвороби. Зміїне сало допомагає як ліки від нагноєння очей і бешихи, а зміїну шкуру можна прикладати до наривів. Навіть сама отрута допомагає від невралгії, ревматизму, астми, серцевих захворювань. Можете використовувати аптечні препарати з подібним складом цього дня, вони повинні дати хороший ефект.

Також треба садити сьогодні боби. Спочатку їх тільки потрібно вимочити у воді, яку можна зібрати у лісових ярах, бо там найдовше лежить сніг. Також можна влаштувати сімейне свято, під час якого варто подякувати Богу за все добре в житті і що допомогло уникнути зустрічей зі зміями.

Змії
Змії

Що не можна робити 12 червня

Якщо ви сьогодні знайшли зміїну шкіру, не варто боятися, її можна покласти під поріг вхідних дверей, тоді в будинку пануватиме мир і спокій. Сьогодні небажано ходити в ліс, у поля та навіть парки, бо змії можуть вкусити. Крім того, не можна вбивати змій, бо потім їхні родичі вам помстяться. А якщо убити змію та повісити її на березу, то за народним повір'ям піде дощ. Також сьогодні не можна брехати, хитрувати, приховувати щось і всіляко викручуватися.

Нагадаємо, що чоловік запросив красуню на побачення до ресторану, а вона прийшла з 23 братами: справа закінчилася в суді.

Раніше ми повідомляли, що ласкаву українізацію починаємо з себе: основні помилки, яких припускаються багато хто - тепер точно запам'ятайте.