Українцям за ухилення від мобілізації загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність. Наприклад, мешканця Радивилівського району Рівненської області, який відмовився від служби через фінансові проблеми, вже покарали.

За даними Радивилівського районного суду Рівненської області, чоловік отримав повістку 1 квітня 2023 року, але проігнорував проходження військової служби. Свою відмову він аргументував тим, що його сім'я потребує грошей.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Військовозобов'язаний визнав свою провину і заявив, що змушений постійно шукати джерела заробітку, а також нещодавно пережив смерть батька, витрати якої також лягли на його плечі. У зв'язку з цим чоловік не міг "кинути" свою сім'ю та піти служити.

"Причину неявки пояснює тим, що його сім'я потребує матеріальної підтримки, у зв'язку з чим змушений постійно шукати заробітки. Також вказує, що має фінансові зобов'язання, оскільки поніс витрати у зв'язку зі смертю батька. Просить його не карати", - йдеться у матеріалах суду.

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Однак суд, незважаючи на обставини та прохання чоловіка, визнав його винним та засудив до 3 років позбавлення волі.

Тюрма. Фото: Everday Sunny
Тюрма. Фото: Everday Sunny
Тюрма. Фото: Everday Sunny

Крім того, мешканець Рівненщини до вироку вже перебував на випробувальному терміні через інше порушення. Це теж відіграло свою роль у рішенні суду – прокурор зажадав покарати його, згідно із законом.

Раніше ми писали про те, що запізнення дорого обійдеться: як вчинити, якщо викликали до ТЦК у день вручення повістки

Як повідомляв Знай.ua, 1500 доларів за групу інвалідності: як лікарі наживаються на військових під час війни