Правила виїзду за кордон дітей у випадку супроводу змінили, що слід знати українцям.

Відтепер, довіреності, які видавалися на спеціальних бланках нотаріальних документів, на білих аркушах паперу, та посвідчені нотаріусом, потребуватимуть підтвердження. У Державній прикордонній службі пояснили — мова йде про бланки, які видавалися після 23 травня.

Перетин кордону, скріншот з відео
Перетин кордону, скріншот з відео

Якщо ви плануєте відправити свою дитину за кордон на відпочинок та оздоровлення у супроводі третіх осіб – врахуйте, що вказані бланки, які видані після 23 травня є недійсними. Також бланки, які отримані до 23 травня, у разі сумніву щодо їх дійсності можуть бути перевірені прикордонниками шляхом отримання довідки про підтвердження або спростування посвідчення нотаріусом — зазначають прикордонники.

В Україні триває воєнний стан, виїзд за кордон дітей, яким ще не виповнилося 16 років, відбувається без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Прикордонники. Фото: скриншот Youtube
Прикордонники. Фото: скриншот Youtube

Дитину мають супроводжувати один з батьків, або:

  • бабуся;
  • дідусь;
  • повнолітні брати чи сестри;
  • мачуха;
  • інші особи, яких уповноважив один з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування.

Нагадаємо, ми писали, що адвокат розповів, що в жодному разі не можна віддавати співробітникам ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям із відстрочкою від призову та інвалідністю вручають повістки: юристка розповіла, чи потрібно йти до ТЦК.

Також "Знай.ua" інформував, адвокат розповів чи зможуть чоловіки після закінчення війни перетинати кордон.