У православному церковному календарі день пам'яті преподобного Іларіона Нового, Далматського, ігумена.

Інші назви свята: "Ларіон", "Лаврівон", "Полольник". Пропільником день прозвали тому, що саме з нього люди масово починали очищати землю від бур'яну.

Цього дня потрібно обов'язково прополоти усі рослини, особливо бажано це зробити з маком. Вважається, що він має магічну силу і схожий на вогник. Тому мак потрібно зібрати у велику купу, а якщо хочете швидше знайти свою половинку – ще й покататись у ньому. Якщо пара вже є, це зробить почуття міцнішими.

Головна традиція в цей день - пропалювати потрібно тільки на місяці, тому що якщо це зробити в місяць або на місяць, то бур'яни скоро повернуться назад.

Популярні новини зараз
Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Щоб допомогти хворій людині одужати, потрібно привести її на поле і поставити спиною на захід, а потім навколо неї прополоти бур'яни. Потім ділянку, на якій стояв хворий, потрібно ще раз очистити від бур'янів і спалити на багатті подалі від будинку.

Жінкам і дівчатам потрібно працювати більше, це допоможе їм стати красивішими і залишатися молодшими довше. А зрілішим жінкам – отримати міцне здоров'я. Вагітні раніше теж працювали, бо вважали, що так з бур'янами підуть і передпологові страхи, які особливо турбують тих, хто народжує вперше. Літні люди часто казали, що той, хто працював більше та якісніше, то цей рік проживе у ситості та з дуже смачними стравами.

Ще бажано сьогодні випити джерельну воду та з'їсти коровай, який приготували власноруч.

Демодекоз: дотримуємося питного режиму,minsknews.by
Демодекоз: дотримуємося питного режиму,minsknews.by

Що не можна робити 19 червня

Астрологи вважають цей день тяжким, із небезпечною енергетикою. Тому краще сьогодні не їхати далеко, не змінювати роботу, не переїжджати на нове житло, не звертатися до влади та не починати обмін квартир. Вас може чекати багато несподіванок, тож будьте обережні, особливо на дорогах, слухайте близьких та свою інтуїцію.

Завжди залишайте вікно відкритим на ніч: фумігатор може бути не тільки порятунком від комарів, а й ризиком для вашого здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що українцям показали нові ціни на молоко, сир та сметану: скільки просять за продукти у супермаркетах.