Прикмет, які пов'язані з котами безліч, про чорного кота — то одна з багатьох інших.

Кажуть, що у нове житло спочатку слід запустити кота, тоді в домі вестимуться добробут і злагода.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Кіт без сумніву є однією із найважливіших одомашнених тварин. Адже ці істоти здатні відчувати настрій та енергетику людини, реагують на зміни погоди, іноді навіть передчувають хворобу хазяїна.

Побачити, як кішка облизує кошенят – до великого щастя в особистому житті. Не можна брати кошеня безплатно, варто заплатити символічну гривню за улюбленця. Таким чином тварина надовго приживеться у вашому домі.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Котик, скріншот: YouTube
Котик, скріншот: YouTube

Прихистити вдома невідому, приблудну кішку означає запросити до оселі добрі новини. Чорна кішка береже дім від зурочення. У домі, де є чорний кіт, не бракуватиме грошей. Тварина, що зайняла валізу перед подорожжю власника, передбачає вдалу і веселу поїздку.

Коли кіт треться об ноги, у випадку, що тварина чужа, вона пророкує удачу. Загублена кішка, яка повертається додому, приносить з собою світлу смугу у житті.

Чому кіт спить біля дверей і як це пояснюють повір'я

Хатні двері – умовний портал між «домашнім» світом та зовнішнім. Тому прикмета пояснює звичку кота спати біля дверей як охорону цього переходу. Кіт збереже від негативних енергій у випадку, коли ті захочуть потрапити в оселю.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Тому дуже не рекомендовано проганяти кота, який надумав собі мостити там ночівлю, аби не позбавляти дім захисту.

Іноді кішка з порогу приходить до людей та довго нявчить – вважають, що таким чином тварина повідомляє про прийдешніх гостей.

Нагадаємо, ми писали, що літня спека та домашні тварини: ветеринари розповіли, як полегшити життя пухнастику.

Як повідомляв "Знай.ua", горілка, лимонна кислота та сода: як швидко позбутися котячого запаху в будинку.

Також "Знай.ua" інформував, якщо ваш кіт виявився "гризуном": ефективні способи, які допоможуть вберегти дроти від тварини.