Урожай зерна у 2023 році буде на 10-15% нижчим, ніж у попередньому році. Чи загрожує таке скорочення внутрішнім дефіцитом продуктів, розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За даними Мінагрополітики, жнива у 2023 році розпочалися із запізненням, проте вже намолочено 100 тисяч тонн озимого ячменю на Одещині. Темпи збирання врожаю зростатимуть з кожним днем. Загалом планується зібрати близько 46 мільйонів тонн зернових.

збір врожаю зернових
збір врожаю зернових

Урожайність цього року буде на 10-15% нижчою, ніж попереднього, втім, це не створить внутрішніх проблем у вигляді дефіциту. За врожаю у 46 мільйонів том, на внутрішні потреби України потрібно 18 мільйонів тонн зерна.

Зерно, фото: скріншот з відео
Зерно, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

" Зернових буде зібрано близько 46 млн. тонн. Це на 10-15% менше, ніж минулого року. Але внутрішнє споживання зернових в Україні становить 18 млн. тонн. Тому дефіциту зернових для внутрішніх потреб українців не буде", - зазначив Тарас Висоцький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте гаманці: на додачу до картоплі різко подорожчав ще один овоч, заплатимо на 37% більше.

Також наш портал інформував, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дефіциту не уникнути? Чи здатна Львівська область компенсувати втрату овочів із Херсонщини.