Для наших читачів, які стосуються водіння авто, є важливі новини. Справа в тому, що український уряд запровадив нові правила перевірки водіїв, яких підозрюють у керуванні авто у стані сп'яніння.

Головне - скасовано вимогу про двох свідків. Натомість копам доведеться покладатися повністю на відео з нагрудних камер, яке тепер буде головним доказом.

Відомо, що рішення про впровадження цих правил було ухвалено на засіданні Кабміну. Деталями виправлення поділився представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Поліція та п'яний водій, фото: Facebook
Поліція та п'яний водій, фото: Facebook

Основною метою нововведення є прискорення визначення відповідальності для водіїв, які керують транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Оновлена ​​процедура спрямована на покращення процесу перевірки водіїв на наявність алкоголю, наркотиків чи інших речовин, що впливають на реакцію та увагу.

Згідно з новими правилами, працівники патрульної поліції повинні фіксувати огляд за допомогою нагрудних камер під час зупинки транспортного засобу. Відеозапис додається до справи або протоколу згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

У випадках, коли відеозапис неможливий, раніше потрібно було залучати двох свідків. Але знайти двох свідків може бути складно, особливо при порушеннях правил дорожнього руху, що відбуваються у віддалених районах або вночі, коли рух транспорту мінімальний.

Щоб вирішити цю проблему, нове правило наголошує на наявності у поліцейських спеціалізованого технічного обладнання для запису відеодоказів за будь-яких умов.

Використання нагрудних відеокамер та записаних відеоматеріалів має кілька переваг. Воно спрощує процес для правоохоронців, заощаджуючи час та ресурси, оскільки не потрібно шукати та залучати двох свідків.

Крім того, відеозаписи зменшують затримки та суперечки при оформленні документів на нетверезих водіїв, оскільки є чітким та незаперечним доказом стану сп'яніння водія.

Слід зазначити, що використання нагрудних камер не обмежується лише затриманням нетверезих водіїв, але може бути корисним і для документування інших порушень правил дорожнього руху та забезпечення безпеки на дорозі.

Відеозаписи є об'єктивним доказом, який може покращити ефективність та результативність правоохоронних органів.

Нагадаємо, порушували не ви, а заплатите 2400 гривень: водіям розповіли про великі штрафи за дрібний "косяк".

Раніше повідомлялося проїзд на червоне світло світлофора: експерти розповіли, коли таке можливо.

Також, депутати внесли важливі зміни: тепер поліція повністю покладається на нагрудні камери.