В Україні спостерігається стрімке зниження цін на один із найпопулярніших овочів - помідор. Які цінники виставили супермаркети, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Цінники на більшість овочів продовжують уперто зростати, проте не обходиться і без здешевлення. Наприклад, у супермаркетах уже можна знайти дешевші огірки, а також помідори, які ще місяць тому продавалися майже по 140 гривень.

Супермаркет. Фото: скрін youtub
Супермаркет. Фото: скрін youtub

Так, станом на 28 червня червоні помідори в середньому коштують 69,70 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця цінник на них був помітно вищим – 83,42 гривні за кілограм. Діапазон цін на цей сорт томатів варіюється в межах 62,99-74,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Середня вартість рожевих помідорів знизилася із 133,11 до 95,75 гривні за один кілограм. У супермаркетах їх можна знайти за цінами від 89,99 до 100,36 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на помідори, кадр з відео
Ціни на помідори, кадр з відео

Одразу майже на 50 гривень упала ціна на помідори вершка. Цей сорт у середньому коштує 88,50 гривні за кіло, а не 135,53 гривні, як минулого місяця. Діапазон цін коливається в межах 77,90–115,90 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, раділи не довго: після нетривалого здешевлення в Україні знову почала дорожчати свинина.

Також наш портал інформував, про смажену картоплю тепер тільки мріяти: супермаркети оновили ціни на овоч.

Крім того, ми писали, вітамінів багато не буває: в Україні різко обвалилися ціни на зелень, можна купити із запасом.