Ще кілька місяців тому українці втрачали дар промови від тризначних цін на огірки. Однак зараз овоч став у рази доступнішим не лише на ринках, а й у великих супермаркетах. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети перерахували ціни на огірки та знизили їх у два і більше разів. Українці можуть знайти цей овоч і по 30 гривень за кілограм, а не по 100-150 гривень, як місяцями раніше.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Так, станом на 29 червня огірки гладкі в середньому продаються по 49,93 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця цінник був набагато вищим – 98,96 гривні за кіло. Огірки довгоплідні подешевшали більш ніж удвічі – з 81,10 до 29,99 гривні за кілограм.

Огірки колючі продаються в середньому по 49,90 грн за кілограм, а не 107,57 грн, як місяцем раніше. Тепличні огірки знизилися у ціні до 45,90 гривні за кілограм. При цьому минулого місяця їхня вартість становила 82,43 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Огірки Естафета впали в ціні із 134,74 до 67,40 гривні за кілограм. Ціни на них варіюються від 54,90 до 79,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, майже на 50 гривень дешевше: в Україні різко впали ціни на томати, скільки коштують.

Також наш портал інформував, про смажену картоплю тепер тільки мріяти: супермаркети оновили ціни на овоч.

Крім того, ми писали, вітамінів багато не буває: в Україні різко обвалилися ціни на зелень, можна купити із запасом