Чимало підприємств та галузей в Україні постраждали через повномасштабну війну. Це стосується і виробництва морозива. Попит на цей продукт скоротився через масовий виїзд населення.

Ведучий аналітик агентства "Інфагро" Максим Фастєєв виданню "delo" розповів, що в Україні з легкістю можна нарощувати виробництво морозива, але проблема полягає саме у просіданні попиту, оскільки не менше 7 млн ​​українців виїхали за кордон. Також багато хто став економити на солодощах.

морозиво, скріншот з відео
морозиво, скріншот з відео

На щастя, за весь час війни в Україні не зафіксували знищення чи окупацію великих заводів, тож виробники готові збільшувати обсяги випуску морозива після того, як повернеться попит.

Також експерт стверджує, що для суттєвого зростання цін на молоко немає причин, а інфляція цієї категорії склала найнижчий показник серед інших продуктів тваринництва. Саме це і стримує виробників у підвищенні вартості морозива, оскільки інгредієнти дорожчають помірними темпами.

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Показати ще

Морозиво, фото pxhere
Морозиво, фото pxhere

Українці почали економити, але це проявляється не в купівлі найдешевших "стаканчиків", а в зростанні попиту на морозиво у великих упаковках, де нижча питома ціна за кілограм.

"Я не бачу причин для переходу на найдешевші порції. Тобто морозиво у великих "відрах" або "ковбасах" - це і найдешевший і найменш рентабельний для заводу сегмент, розрахований на великі обсяги продажів при невеликій націнці. Але заводи із задоволенням таку продукцію виробляють", - зазначив експерт.

Нагадаємо, можна відкривати ферму: в українських супермаркетах знизили ціни на молоко, сир і сметану