Чимало підприємств та галузей в Україні постраждали через повномасштабну війну. Це стосується і виробництва морозива. Попит на цей продукт скоротився через масовий виїзд населення.

Ведучий аналітик агентства "Інфагро" Максим Фастєєв виданню "delo" розповів, що в Україні з легкістю можна нарощувати виробництво морозива, але проблема полягає саме у просіданні попиту, оскільки не менше 7 млн ​​українців виїхали за кордон. Також багато хто став економити на солодощах.

морозиво, скріншот з відео
морозиво, скріншот з відео

На щастя, за весь час війни в Україні не зафіксували знищення чи окупацію великих заводів, тож виробники готові збільшувати обсяги випуску морозива після того, як повернеться попит.

Також експерт стверджує, що для суттєвого зростання цін на молоко немає причин, а інфляція цієї категорії склала найнижчий показник серед інших продуктів тваринництва. Саме це і стримує виробників у підвищенні вартості морозива, оскільки інгредієнти дорожчають помірними темпами.

Популярні новини зараз
Горскоп на неділю, 15 грудня: час перезарядися і подумати про важливе Пенсіонери отримають індивідуальні доплати до Нового року: кому скільки нарахують "Тисячу Зеленського" дозволили отримати ще одним способом: як скористатися можливістю Увага для всіх, хто має газові плити: Газмережі терміново звернулися до українців через холоди
Показати ще

Морозиво, фото pxhere
Морозиво, фото pxhere

Українці почали економити, але це проявляється не в купівлі найдешевших "стаканчиків", а в зростанні попиту на морозиво у великих упаковках, де нижча питома ціна за кілограм.

"Я не бачу причин для переходу на найдешевші порції. Тобто морозиво у великих "відрах" або "ковбасах" - це і найдешевший і найменш рентабельний для заводу сегмент, розрахований на великі обсяги продажів при невеликій націнці. Але заводи із задоволенням таку продукцію виробляють", - зазначив експерт.

Нагадаємо, можна відкривати ферму: в українських супермаркетах знизили ціни на молоко, сир і сметану