Водоспади, які були несподівано відкрити в Антарктиді в 1911 році не є чимось паранормальним чи передвісниками глобальної катастрофи.

Криваві водоспади були виявлені під час британської експедиції до Антарктиди в 1911 році Томасом Гріффітом Тейлором і після того їм приписували як різноманітне природне походження, так і пов'язували з апокаліптичними пророцтвами. Про це йдеться у дослідженні оприлюдненому в журналі Astronomy and Space Science.

Криваві водоспади Антарктиди. Фото: Youtube
Криваві водоспади Антарктиди. Фото: Youtube

Понад 100 років по тому, вчені зрозуміли, завдяки чому виникає це видовище. Для цього вченому довелося ретельно вивчити зразки, які були отримані з льодовика Тейлора у листопаді 2006 року та в середині і наприкінці листопада 2018 року.

На допомогу науковцю прийшли потужні електронні мікроскопи, які спіймали справжнього винуватця на гарячому. Вчений побачив маленькі наносфери, багаті на залізо.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Криваві водоспади Антарктиди. Фото: Youtube
Криваві водоспади Антарктиди. Фото: Youtube

Ці наносфери походять від стародавніх мікробів і є надзвичайно крихітними, становлячи соту частину розміру еритроцитів людини. Разом і тим їх дуже багато в талих водах льодовика Тейлора.

Нагадаємо, ми писали, що миюче, чаї та косметика: улюблені бренди українців виявилися спонсорами війни.

Як повідомляв "Знай.ua", діти "по приколу" зробили тест ДНК, розкривши зраду мами - батько після 17 років шлюбу втратив усе.

Також "Знай.ua" інформував, чоловік із вівчаркою пройшов пішки від Херсона до Одеси: не взяли до евакуаційного рейса.