Засідання у справі Альперіна застопорилося, не прийшов ні прокурор, ні адвокати.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у Twitter. У сповіщенні йдеться, що справа "короля контрабанди" Альперіна та його спільників не рухається вже понад 10 місяців.

"Почнемо з того, що сторона захисту зірвала вже близько 20 засідань. Зокрема, вчора на засідання не з'явилися два захисники Альперіна. Один із них нібито хворіє, другий був в іншому засіданні", —— зазначають в повідомленні.

Також, ЦПК розповідає, що деякі засідання не могли провести через відсутність прокурора, який пішов у відпустку. Але ВАКС все одно вирішив призначати засідання. Судді звернулися до САП, щоб ті забезпечили участь іншого прокурора, адже у справі багато обвинувачених і зібрати усіх учасників важко.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Вадим Альперін, фото: 5 канал
Вадим Альперін, фото: 5 канал

У САП відповіли, що забезпечити явку іншого прокурора не зможуть, бо їх фізичного не вистачає. 13 із 57 прокурорів САП мобілізувалися до лав ЗСУ ще на початку повномасштабного вторгнення.

На решту ж припадає навантаження з понад 250 справ у суді та ще декількох сотень справ на досудовому розслідуванні. І кількість справ постійно збільшується. Адже за цей рік до суду надійшло 60 нових справ, що навіть більше, ніж за увесь 2022 рік.

Нещодавно САП збільшила штат на 7 посад. Тому очікуємо на оголошення конкурсу і закликаємо подаватись усіх доброчесних правників, які мають бажання докластися до боротьби з топкорупцією.

Нагадаємо, ми писали, що блогерка про усунення Михайла Мірошниченка з Одеської митниці та скандал на 250 млн доларів: "Ключове слово "тимчасово".

Як повідомляв "Знай.ua" "Лозинський дає покази, де фігурує Чернишов та Шипайло": Мосійчук припустив, кого зливає викритий замміністра.

Також "Знай.ua" інформував, завищували ціни на військові товари: блогерка поділилася інсайдами навколо одеських справ Віктора Кузнєцова та Юрія Савченка.