Українка змінює категорії пенсій, як рукавички - чи дозволить це українське законодавство.

У пресслужбі Пенсійного фонду відповіли на запитання українки, яка спочатку отримувала пенсію за інвалідністю, потім за віком, і знову хоче змінити категорію.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Я вийшла на пенсію по інвалідності потім перейшла на пенсію за віком Чи можу я змінити види пенсії ще раз перейти з пенсії за віком на пенсію по втраті годувальника", — запитує українка.

Фахівці з Пенсійного фонду зазначили, що відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" людині, яка має одночасно право на різні види пенсії (за віком, по інвалідності, у зв'язку з втратою годувальника), призначається один із цих видів пенсії за її вибором.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника буде вищим, ніж розмір отримуваної вами пенсії за віком, ви можете змінити вид пенсії. Щоб визначитись із доцільністю такого переходу, ви можете звернутися до найближчого до вас сервісного центру ПФУ, уточнили у Пенсійному фонді.

Нагадаємо, ми писали, як українцям оформити відстрочку боргів за кредитом: не хвилюйтеся над цим, за вас уже все придумали.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям продовжують виплачувати по 6600 грн: отримати тепер можуть не тільки біженці.

Також "Знай.ua" інформував, Нова пошта продовжила дію акції на популярну послугу: доставка обійдеться всього 50 гривень.