Українці, які виїхали за кордон, також мають право сплачувати добровільні внески до Пенсійного фонду. Що для цього потрібно зробити, пояснили на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Facebook.

Громадяни, які виїхали з України, мають можливість сплачувати добровільні пенсійні внески. Для цього їм необхідно укласти Договір із Пенсійним фондом України саме в електронній формі. Зробити це можна як безпосередньо за кордоном, так і в Україні, якщо виїзд тільки планується.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Договір укладається через вебпортал електронних послуг ПФУ лише у чотири нескладні кроки.

Як укласти договір онлайн. Фото: ПФУ
Як укласти договір онлайн. Фото: ПФУ

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

"Для того, щоб до страхового стажу було віднесено один повний місяць, сума добровільного внеску має бути не меншою за розмір мінімального страхового внеску, який становить 22% від мінімальної заробітної плати. На даний час це 1474 грн", - йдеться у повідомленні.

Комп'ютер. Фото: скрін youtube
Комп'ютер. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що добровільні внески дають змогу придбати страховий стаж, а в окремих випадках – і право на пенсію, а для працюючих – збільшити заробітну плату для майбутньої пенсії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям нараховують пенсію на пільгових умовах і хто має на це право: у ПФУ відповіли на запитання.

Також наш портал інформував, субсидії на понаднормову площу житла: коли ПФУ може "заплющити очі" та призначити допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги – важливі нюанси.