Комітет ВРУ з питань правоохоронної діяльності рекомендує депутатам ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №8235.

Про це йдеться у законопроєкті №8235 про внесення змін і доповнень до Кримінального кодексу України (щодо усунення суперечностей у караності кримінальних правопорушень).

Шахраї. Фото: Youtube
Шахраї. Фото: Youtube

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 190 Кримінального кодексу (шахрайство) новою частиною такого змісту: Шахрайство, вчинене в умовах воєнного чи надзвичайного стану, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від чотирьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Для порівняння на даний час у частині другої статті 190 Кримінального кодексу передбачена кримінальна відповідальність за шахрайство, яке завдало значної шкоди потерпілому у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Пропагандистська символіка, фото: вільне джерело
Пропагандистська символіка, фото: вільне джерело

Також депутати вирішили залишити конфіскацію майна як додаткового покарання за: "Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів представником влади чи з використанням ЗМІ".

За таку діяльність передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, ми писали, що вчителька "зближалася" з 17-річним учнем на цвинтарі та не соромилася заходити додому: інтиму завадили копи.

Як повідомляв "Знай.ua" можна дорого заплатити: що буде з чоловіками, які не прийдуть по повістці.

Також "Знай.ua" інформував, штраф чи в'язниця? Що загрожує українцям у разі неявки до ТЦК по повістці.