У п'ятницю, 14 липня, відзначається народне свято Літні Кузьминки. Православні християни цього дня вшановують пам'ять мучеників братів Косми та Даміана Римських.

Цього дня прийнято звертатися до святих Косми та Даміана з проханням допомогти позбутися недуг та хвороб. До братів також звертаються усі лікарі.

Городники на Кузьминки намагалися переполоти всі грядки, вважалося, що бур'яни, виполоті на це свято, довго не зростатимуть.

На Кузьминки після роботи в полі дівчата збиралися, щоб відсвяткувати "Жіночі братчини". Вони готували збірну кашу із того, що принесе кожна з них. Виходила незвичайна страва з круп, борошна, молока, яєць і навіть фруктів.

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

На Літні Кузьминки варто було вибачитися у всіх близьких.

Свято пов'язане з безліччю традицій і прийме. Так, якщо на Кузьминки з'являвся Червоний місяць – варто чекати негоду. Якщо краї місяця трохи розмиті, лихо буде дуже важким.

На Кузьминки не можна починати нічого нового, доки не доробиш старе. Інакше треба чекати на нещастя.

Якщо на деревах багато жовтого листя - зима настане рано.

Усі сни, що приснилися на 14 липня – віщі. Якщо насниться ключ або старовинна книга, незабаром у вашому житті будуть зміни.

Якщо у цей день не почати косити сіно, зробити запаси на зиму можна і не встигнути.

Вважалося, що на Кузьминки можна дізнатися, хто розпускає чутки про вас. А якщо з'ясувати - то обов'язково потрібно провчити базікання громадським засудженням.

Нагадаємо, що розбагатіти може кожен: українцям пропонують пристойні гроші за пам'ятні монети НБУ.

Раніше ми повідомляли, що вже з 20 липня: українцям, які дали притулок переселенцям, виплатять гроші.