Митрополита Павла Лебедя викрили на нових фактах протиправної діяльності, про це повідомила СБУ.

Підозру висунули після інтерв'ю, яке видав одіозний Паша "Мерседес" за день до того, як йому повідомили про першу підозру. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Паша "Мерседес" в СБУ
Паша "Мерседес" в СБУ

"Задокументовано, що за день до оголошення йому першої підозри від СБУ митрополит дав відеоінтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Також Паша "Мерседес" назвав російську збройну агресію проти України громадянським конфліктом, який триває з 2014 року.

Паша "Мерседес". Кадр: "Youtube"
Паша "Мерседес". Кадр: "Youtube"

Судова лінгвістична експертиза підтвердила ці факти злочинних дій священнослужителя. На підставі зібраних доказів СБУ повідомила митрополиту про нову підозру за двома статтями:

  • ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинене службовою особою повторно);
  • ч. 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України за вчинене службовою особою повторно).

30 червня Солом’янський райсуд Києва продовжив йому цілодобовий домашній арешт ще на два місяці. На цому засіданні митрополит УПЦ (МП) Павло Лебідь скаржився на те, що через журналістів змушений носити електронний браслет.

Нагадаємо, ми писали, що шанувальники УПЦ МП накинулись на процесію під час панахиди за полеглим Героєм.

Як повідомляв "Знай.ua" "Свята валютчиця" з Лаври: прикордонники затримали монахиню з пачками "пожертв".

Також "Знай.ua" інформував, московські попи назвали "карою божою" підрив Каховської ГЕС: за виселення з Лаври.