Більшість українських біженців перебувають саме у Польщі. Однак вони там можуть знайти не лише прихисток, а й роботу. Зокрема, у найближчі п'ять років на польському ринку праці планують відкрити до півтора мільйона нових вакансій.

Таке зростання вакансій пояснюється тим, що польська нація старіє і потребує трудових мігрантів, згідно з результатами дослідження Польського економічного інституту (PIE) та Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK). Щоб підтримувати та розвивати бізнес, роботодавці мають наймати щороку 150-200 тисяч нових працівників.

Пошук роботи, ілюстративне фото: pixabay.com
Пошук роботи, ілюстративне фото: pixabay.com

У Польщі недостатньо молодих людей, щоб покрити потребу у кадрах, тому українських біженців активно запрошують на роботу.

"Майже всі галузі, які використовують низькокваліфіковану та фізичну працю, сильно залежать від іноземців. Починаючи від металургійної, будівельної та суднобудівної галузей і закінчуючи логістикою, м'ясопереробною, рибною, електронною та легкою промисловістю, де залежність від іноземних працівників перевищує навіть 50%", - розповів генеральний директор агентства Gremi Personal Томаш Богдевич.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

Зокрема, громадяни України становлять близько 60% персоналу у різних кур'єрських службах доставки. Однак біженці затребувані і в інших сферах, багато що залежить від рівня кваліфікації, мови та особистих якостей.

Біженці, фото zakordon.24tv
Біженці, фото zakordon.24tv

Раніше ми писали про те, що українцям почали виплачувати по 5 тисяч гривень: хто може претендувати на грошову допомогу

Як повідомляв Знай.ua, до пенсії ще дожити треба: скільки потрібно працювати, щоб піти на заслужений відпочинок