Українці, які залишили рідний їм та втекли від війни за кордон, мають змогу подзвонити додому безкоштовно, 22 закордонних оператори мобільного зв'язку надають такі послуги для біженців з України.

Повідомляють, що цілий рік зможуть дзвонити рідним до України за доступними цінами. Єврокомісія подовжила безкоштовний роумінг для наших біженців на рік.

Мобільний телефон. Фото: YouTube
Мобільний телефон. Фото: YouTube

З української сторони заяву підтримують сім мобільних та фіксованих операторів (3Mob, Data Group, "Київстар", " Vodafone", "lifecell", "Укртелеком", "Вега Вайт").

Паралельно Євросоюз та Україна готуються до інтеграції України до зони роумінгу на постійній основі. Наступний крок – схвалення Радою ЄС і ухвалення остаточного рішення.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ
Показати ще

За попередніми домовленостями, громадяни України, які були змушені покинути країну, не сплачували за роумінг. Дія цих домовленостей мала завершитися в липні, після чого починали діяти європейські тарифи.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, на початку квітня оператори України та ЄС підписали спільну декларацію про забезпечення доступного або безкоштовного роумінгу та міжнародних дзвінків між ЄС та Україною.

На момент оприлюднення декларацію підписали 27 операторів зв'язку в ЄС та Україні, у тому числі кілька загальноєвропейських груп, а також асоціація, яка представляє низку віртуальних операторів мобільного зв'язку (MVNO у Європі).

Нагадаємо, ми писали, що жорстоко побили та "запакували" в автобус: в Одеському ТЦК прокоментували поведінку військових.

Як повідомляв "Знай.ua" залишилися лічені дні: "Нова пошта" розповіла, як отримати знижку та доставку.

Також "Знай.ua" інформував, Lifecell дарує абонентам подарунки за поповнення рахунку: що можна отримати.