В Україні практично вдвічі подешевшала молода картопля, якщо порівнювати з цінниками у перший місяць літа. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Картоплю нерідко називають другим хлібом, адже овоч займається значне місце у раціоні кожного українця. Відповідно, попит на товар завжди високий і гаманці покупців завжди відчувають будь-які коливання цін.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 18 липня у популярних супермаркетах молода картопля продається майже вдвічі дешевше, ніж минулого місяця. Для порівняння, у червні середній цінник становив 38,79 гривні за кілограм, а тепер – 20,20 гривні за кіло. Діапазон цін на овочі коливається в межах 16,90-22,99 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Варто зазначити, що картопля минулого врожаю навпаки – подорожчала. Овоч, який у перший місяць літа продавався в середньому по 15,44 гривні за кіло, наразі пропонується по 24,90 гривні за кіло. Відчутно подорожчала рожева картопля. Середній цінник злетів із 24,99 до 41,60 гривні за кілограм.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у супермаркетах впали ціни на ковбасу та сир, але кава та вершки подорожчали: скільки коштуватимуть продукти.

Також наш портал інформував, дозу вітамінів отримають усе: як змінилися ціни на полуницю, виноград та яблука на початку липня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, поспішайте урвати за приємними цінами: у супермаркетах оновили вартість яєць, макаронів, борошна та цукру.