Усі, хто займався похованням пенсіонера, має змогу отримати компенсацію від держави.

На розмір грошової допомоги вплине закон, згідно з яким померлий пенсіонер отримував пенсійні виплати. Про це 18 липня нагадав Пенсійний фонд України.

Похорон, кадр з відео
Похорон, кадр з відео

Перший — закон "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби", гарантує отримання державної підтримки в розмірі 13 420 гривень.

А ось закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачає лише виплату двох останніх за розміром пенсій тим, хто опікувався похоронами.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Цвинтар, скріншот із відео
Цвинтар, скріншот із відео

Строк звернення за отриманням допомоги на поховання пенсіонера не обмежено в часі.

Щоб отримати допомогу, необхідно мати такі документи:

  • заява про виплату допомоги на поховання;
  • паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;
  • довідка про смерть пенсіонера або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання;
  • свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті (подається, якщо пенсіонер помер за межами України та реєстрація смерті проведена компетентними органами іноземної держави).

Нагадаємо, ми писали, що Ощадбанк змусять припинити терор пенсіонерів: важлива заява для отримувачів пенсій та допомоги.

Як повідомляв "Знай.ua" Приватбанк блокує картки українцям в окупації та заганяє в боргову яму.

Також "Знай.ua" інформував, українців змусять реєструвати власні свердловини: вже зобов'язали.