Омельченко вважає, що це не скорочення, а позбавлення його посади.

Розпорядження про скорочення з’явилося після того, як він погодив запит детектива НАБУ щодо відправлення телефону колишнього голови Верховного Суду до Польщі для зняття з нього необхідної інформації. Про це повідомляє "Укрінформ".

Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube
Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube

Жодних нарікань за 23 роки моєї роботи не було, у тому числі за 7,5 років роботи в САП. Крім того, наприкінці року проводяться оцінки прокурорів. Я та мої прокурори отримали найвищу оцінку — позитивну", — додав він.

У відомстві зазначають, що Омельченко залишився прокурором та має право залишатися на відповідній посаді у САП.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube
Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube

При цьому, згідно з наказом Офісу Генерального прокурора від 10 липня, у переліку прокурорів, які можуть вести процесуальне керівництво справами у судах, прізвища Омельченка немає, — зазначає видання.

Крім цього, Омельченко звернувся до Ради прокурорів з проханням дати оцінку відповідним діям.

Там йдеться про те, що 20 червня Омельченко погодив детективу НАБУ запит на міжнародну правову допомогу до Міністерства юстиції Польщі, яка дозволить зробити копію розміщеної в телефоні Князєва інформації.

21 червня Омельченку повідомили, що голова САП Олександр Клименко цікавився місцеперебуванням телефону. Прокурор зайшов до Клименка і повідомив, що в НАБУ телефону немає, і де він наразі перебуває йому невідоме.

Далі, йдеться в заяві, Клименко почав кричати та дорікати, що прокурор не мав права залучати фахівців із Польщі.

Нагадаємо, ми писали, що спійманий на хабарі суддя Всеволод Князєв орендував квартиру за тисячу гривень на місяць у центрі Києва.

Як повідомляв "Знай.ua" скандальний суддя Верховного Суду Всеволод Князєв отримує зарплату сидячи у СІЗО.

Також "Знай.ua" інформував, голову Верховного суду Князєва затримали на хабарі майже в $3 млн: мав велетенську зарплату.