Скандальний суддя Верховного суду Всеволод Князєв, якого заарештували через підозру отримання великого хабаря, продовжує отримувати свою зарплату знаходячись у СІЗО.

Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube
Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube

Про це Українським Новинам повідомив співрозмовник із суддівського корпусу.

"По суті так, він продовжує отримувати зарплатню, оскільки в нього зберігається посада судді Верховного суду і він не відсторонений", - повідомив співрозмовник.

Суд. Фото: скрін youtube
Суд. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Суми які зараз скандальний суддя отримує перебуваючи в СІЗО можна приблизно порахувати з огляду на дані інформаційного запиту, з яким звернулись до Верховного суду "Українські новини".

"Надаємо розмір заробітної плати (суддівської винагороди) судді Верховного Суду Князєва В.С. за місяцями у 2023 році з урахуванням усіх складових суддівської винагороди та інших виплат (станом на 19.05.2023): січень – всього 374 323 , 31 гривень, лютий – лише 374 419,70 гривень, березень – 377 777,59 гривень, квітень – 374 419,70 гривень, травень (за 1-у половину травня) – 179 070,28 гривень”- зазначено у відповіді на запит.

Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда

Суддя розповів що навіть, якщо Князєва офіційно відсторонять від посади, то він також буде отримувати суддівську заробітну плату, однак лише оклад судді ВС, без надбавок та інших доплат.

Співробітники суду повідомили, що звільнити Князєва зараз неможливо, адже у Вищої ради правосуддя, яка займається питаннями дисциплінарної відповідальності суддів, не має таких повноважень.

Суд, фото: скріншот з відео
Суд, фото: скріншот з відео

Звільнити Князева зможуть лише тоді, коли суд оприлюднить обвинувальний вирок.

Нагадаємо, ми писали, що голову Верховного суду Князєва затримали на хабарі майже в $3 млн: мав велетенську зарплату.

Як повідомляв "Знай.ua" голові Верховного Суду, який попався на хабарі, знайшли заміну: знищив багато окупантів.

Також "Знай.ua" інформував, Князєв купився на секретного агента НАБУ: красуня модельної зовнішності